esmaspäev, 5. august 2013

Mannavaht punaste sõstardega

Kuna puhkuse ajal on ka üks tegevusi marjade korjamine, et talvel ikka mahla omastkäest võtta oleks, siis kasutasin ka juhust ning napsasin natuke ka värske mannavahu tarbeks. Pean tunnistama, et magustoit mulle meeldib, aga kunagi varem pole ma seda nullist ise teinud, ikka kergem vastupanu poepulbrite suunal. Aga no maitses on ikka vahe, suur vahe.

Vaja(4-6le):
2dl puhastatud punaseid sõstraid
1l vett
2dl mannat
7-8spl suhkrut
2tl vanillisuhkrut


Pane potti sõstrad, suhkur ning vesi. Lase keema tõusta ning keeda 5 minutit. (Kui soovid ilma kestadeta vahtu, siis sõelu kestad vedeliku hulgast välja). Nirista hulka manna ja keeda tasasel tulel pidevalt segades 5 minutit. Lase jahtuda. Maitsesta vanillisuhkruga ning mikserda kohevaks vahuks. Tõsta kausidesse ning serveeri külma piimaga.

allikas: Suvetoidud

Kommentaare ei ole: