teisipäev, 6. august 2013

Värsked tagliatelled köögivilja-koorekastmes

Kuna aias vaatas vastu üks hiiglama suur suvikõrvits ning punt porgandeid leidus ka, siis võtsin nõuks valmistada köögivilja-koorekastme suitsukanaga ning sinna kõrvale värske pasta, tagliatelled seekord.


Vaja(meile jagus seda 5-6 inimesele, köövilju võib soovi korral panna niipalju kui hing ihaldab):
1 keskmine suvikõrvits
paras punt porgandeid
2 küüslauguküünt
250g suitsukana
sool-pipar
4 dl vahukoor
1 pakk Merevaiku

400g värsket pastat

Valmista värske pasta, vastavalt omal soovil, kas spagethid, tagliatelled või midagi muud meelepärast.

Kastme jaoks tükelda suvikõrvits, küüslauk ning porgand väikesteks tükkideks/ratasteks, suitsukana suupärasteks tükkideks. Esmalt pane pannile/potti õli, seejärel küüslauk. Lase veidi kuumeneda ning lisa juurde porgand. Lase haududa veidi, vajadusel lisa ka törts vett. Kui porgand tundub juba poolpehme lisa suvikõrvits, lase paar minutit podiseda, misjärel läheb potti kana. Kui porgand on pehme ja kana läbi kuumenenud lisa vahukoor ning sulatatud juust. Lase koorel keema tõusta, selle ajaga peaks ka juust sulama. Maitsesta soola-pipraga.

Kui kaste näitab juba valmimise märke, siis keeda 2-3 minutit(kehtib värske pasta puhul) pastat keevas soolaga maitsestatud vees.

Kui pasta valmis, siis kas ühendad pasta kastmega enne serveerimist või asetada taldrikule pastat ning sinna peale vastavalt soovile kastet, niipalju kui keegi ise soovib.

Meie tegime juurde ka veel tomati-hapukoore salati, suvine lemmik, eriti kui oma tomateid juba küllaga.

Kommentaare ei ole: