esmaspäev, 5. august 2013

Rullbiskviidi-kohupiimakook

Tegelikult pidi sellest koogist tulema hoopis midagi muud(ehk ühtlasemat ja ilusamat), aga läks nihu veidi. Väike valearvestus heleda biskviidi laiuse (ehk hilisema koogi kõrguse osas). Et asi päris raisku ei läheks tegin parima, mis teha andis juba valmismeisterdatud koostisosadest. Tuli tavapärase kujuga koogi asemel hoopis torukübar:).



Vaja:

Hele biskviit:
4 muna
2dl suhkrut
2dl jahu
1tl küpsetuspulbrit

Tume biskviit:
4 muna
2dl suhkrut
2dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1spl kakaod (mina kasutan Fazeri ligi 100%'st)

meelepärast moosi
kohupiimakreemi
vahukoort
kaunistamiseks marju

Esmalt valmista biskviidid. Vahusta munad suhkruga ning lisa omavahel segatud jahu ning küpsetuspulber. Vala mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi(tumeda puhul) või ahjuplaadile (heleda puhul) ning küpseta 200 kraadi juures, kuni sisse surutud tikk jääb kuiv. Plaadi puhul ca 6-8 minutit, koogivormi versioonil veidi kauem.
Tume biskviit jahuta ning lõika kaheks.
Heleda biskviidiga on nüüd 2 varianti, kas ahjust tulles kiirelt moos peale ja keerata rulli selliselt(nagu tigu):
Või keerata ilma moosita rulli, lasta jahtuda ning seejärel lahti rullida ja edasi toimetada nagu pildil. Mina valisin viimase ja tahtis teine ikkagi veidi käes mureneda. 
Räägitakse ka et kui 1/4 jahust asendada tärklisega pidi ka tulema mahlane ja mittemurenev. Pole ise proovinud, aga ehk tasub mõelda.

Vahepeal vahusta vahukoor ning sega kohupiimakreemiga ühtlaseks massiks.
Seejärel hakka kihte laduma. Esmalt aseta esimene tume biskviit koogialusele, kata kohupiimakreemi-vahukoore kihiga, selle peale omakorda aseta heleda biskviidi nn "tigu" (ideaalis peaks hele tigu olema sama suur kui alumine tume osa), selle peale omakorda taas veidike kohupiimakreemi-vahukoore segu ning kõige peale teine tume kiht. Seejärel kata kogu kook allesjäänud kohupiimakreemi-vahukoore seguga ning kaunista marjadega.



Hea on sedagi teada, mida pean teinekord teisiti tegema. Nimelt lõikasin mina ahjuplaadilt tulnud heleda biskviidi 3ks, aga ilmselt tuleks lõigata 6ks, siis ehk peaks nn tigu tulema samasuur kui alumine ning pealmine tume biskviit. Teinekord jälle targem.
Aga ega ka torukübaralgi viga olnud. Maitse oli hea, vaid lõigata oli veidi riskantne, kuna oli ikka kõrge:).

allikas: internet

Kommentaare ei ole: