teisipäev, 24. juuni 2014

Kanaliha maasikamarinaadis

Kuna jaaniaeg oli pikalt vabade päevadega õnnistatud, siis sai ka tule ning grillitegemise ajaks üht-teist juba varem valmis meisterdatud, et siis 23dal lulli lüüa ja puhata. Siin on üks (teine oli klassikaline šašlõkk, mis leidis tee blogisse juba eelmine aasta) meie grillil olnud liha. See retsept tundus nii omapärane kui seda ajakirjas silmasin ka sel momendil sai ka otsustatud, et tee jaanilauale see leiab ja pettuma ei pidanud.


Vaja:
500g kanakintsuliha
300g maasikaid (soovi korral)

Grillkaste:
200g värskeid maasikaid
3-4spl sojakastet
3 küüslauguküünt
1tl mett
1/2tl soola
1/2tl musta pipart
grilltikke (soovi korral, sõltub kuidas on eelistus grillida-kas resti või tikkudega)

Lõik kana kuubikuteks ja valmista grillkaste. Selleks purusta köögikombainis maasikad, lisa sojakaste, küüslauk (mina pressisin), must pipar, mesi ja sool. Sega läbi ning pane kana sinna marineeruma 1-2 tunniks. (Mina hoidsin veidi üle 24tunni ja midagi halba ei juhtunud).
Lükka kanatükid grilltikkude otsa ning küpseta. Teise vardasse aja maasikad ning küpseta kergelt üle ja serveeri koos kanaga. 

allikas: ajakiri Naised 


Kommentaare ei ole: