kolmapäev, 25. juuni 2014

Kama cotta

Üks huvitav magustoit, mis minu meelest sobib Eestimaa suvesse ideaalselt. Kama, keefir ning rabarber, ütlemata hea kooslus.


Vaja:
300ml rõõska koort (35%)
300ml keefiri
4spl suhkrut
näpuotsatäis soola
1tl vanillisuhkrut
3spl kamajahu
2spl sidrunimahla
3 želatiinilehte või (2 tl želatiinipulbrit + 6 tl külma vett)

Pane želatiinilehed või -pulber külma veega 5 minutiks paisuma. Pane potti koor, suhkur, sool ja kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud (ära keema lase). Jahuta. Pigista želatiinist üleliigne vesi välja. Pane sidrunimahl eraldi potti ja kuumuta keemiseni. Eemalda pott tulelt ja lisa kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega, kuni želatiin on lahustunud. (Kui kasutad želatiinipulbrit, sulata see veevannil segades, ära lase keema). Vala želatiin ettevaatlikult ja pidevalt segades peene joana kooresegu hulka. Lisa keefir, vanillisuhkur ning kamajahu. Sega ühtlaseks. Jaota segu vormide vahel ja tõsta vähemalt 4 tunniks (parem üleöö) jahedasse tarretuma.

Rabarberimoos:
300g rabarberit
50g suhkrut


Tükelda rabarber ühesuurusteks tükkideks/ribadeks, pane potti ja lisa suhkur. Kuumuta (vahepeal segades), kuni rabarber pehmeneb, kuid säilitab ikka oma kuju. Tõsta tardunud kama cotta'le.

allikas: D-kokaraamat

1 kommentaar: