Üks huvitav magustoit, mis minu meelest sobib Eestimaa suvesse ideaalselt. Kama, keefir ning rabarber, ütlemata hea kooslus.
Vaja:
300ml rõõska koort (35%)
300ml keefiri
4spl suhkrut
näpuotsatäis soola
1tl vanillisuhkrut
3spl kamajahu
2spl sidrunimahla
3 želatiinilehte või (2 tl želatiinipulbrit + 6 tl külma
vett)
Pane želatiinilehed või -pulber külma veega 5 minutiks paisuma. Pane potti koor, suhkur, sool ja kuumuta segades, kuni suhkur on
sulanud (ära keema lase). Jahuta. Pigista želatiinist
üleliigne vesi välja. Pane sidrunimahl eraldi potti ja kuumuta keemiseni. Eemalda pott tulelt ja lisa kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega, kuni želatiin on
lahustunud. (Kui kasutad želatiinipulbrit, sulata see veevannil segades, ära
lase keema). Vala želatiin ettevaatlikult ja pidevalt segades peene joana
kooresegu hulka. Lisa keefir, vanillisuhkur ning kamajahu. Sega ühtlaseks.
Jaota segu vormide vahel ja tõsta vähemalt 4 tunniks (parem üleöö) jahedasse tarretuma.
Rabarberimoos:
300g rabarberit
50g suhkrut
Tükelda rabarber ühesuurusteks tükkideks/ribadeks, pane potti ja lisa
suhkur. Kuumuta (vahepeal segades), kuni rabarber pehmeneb, kuid säilitab ikka oma kuju. Tõsta tardunud kama
cotta'le.
allikas: D-kokaraamat
1 kommentaar:
Väga huvitav , edu :)
Postita kommentaar