pühapäev, 29. juuni 2014

Liha chimichurri marinaadis

Jaanidest mõni hea päev möödas ja keha lihast puhanud, siis oli just õige aeg taas grilliga katsetama hakata. Seekord siis kuivmarinaadiga, mis oli kappi koha juba teinud eelmisel suvel, kuid kasutamiseni alles aasta hiljem jõudsin. Tegemist Argentiina kuulsa marinaadi/kastme ürdisegu grillitud toitudele. Ettevalmistused võtavad vähe aega, marineerumine samuti ning kui viitsimist enne liha veidi tampida, siis küpseb ka väga väga kiirelt.

Vaja:
sealiha (karbonaadi fileed kasutasin mina)
Patagoonia chimichurri ürdisegu (väga lihtsalt saab seda tellida Umami.ee)
törts õli

Lõika liha meelepärase suurusega viiludeks, kui aega ja tahtmist siis tambi veidi õhemaks. Raputa peale ürdisegu ning veidi õli ja hõõru marinaadisegu lihasse (lihatüki mõlemale poole). Lase veidi seista ning grilli.
Kõrvale sobib ideaalselt mõni suvine salat.




Kommentaare ei ole: