teisipäev, 17. juuni 2014

Peedi-sinihallitusjuustu pirukad (üks suurem)

Palju vett on vahepeal merre voolanud, aga ei ole ma kuhugi kadunud, lihtsalt tiba üht ja tiba teist, miks pole olnud mahti siia kirjutada. Süüa olen ikka teinud, aga üldjuhul midagi lihtsat ja juba vana, mida pole olnud ka põhjust postitada.
Tegelikult kuulub ka allolev isend vana-hea alla, kuid kuna tahtsin katsetada oma uut vormi ja parasjagu oli soolase isu, siis kuidagi inspireeris see peedi-sinihallitusjuustupirukas.
Sedakorda sai tehtud siis 1 suurem.
Koostisosad võtta eelmisest viidatud retseptist, kuid valmistamiskäik siis järgmine (kasutasin ristküliku kujulist pirukavormi, kõrgusega 2,5cm).

Rulli lehttainas (mina kasutasin plaatide kujul) vastavalt vormi suurusele ning suru rasvainega määritud vormi.
Lõika peet(keedetud või aurutatud) viiludeks, aseta põhjale, pudista või viiluta sinna peale omakorda juust ning kanna peale näpuotsaga tüümiani. 200kraadi ja ahju ning küpseta kuni tainas on läbiküpsenud ning juust sulanud.

Kommentaare ei ole: