neljapäev, 24. juuli 2014

Kirsi-beseekook

Kirssidega kõigile. Kuna oli õnn saada hea hulk koduaia kirsse, siis lisaks lehttainarullide mitmekordsele küpsetamisele jagus neid veelgi sellesse kooki. Laualt kadus päris kähku.


Vaja:

Põhi:
200g jahu
130g toasooja võid
1 munakollane
1/2tl küpsetuspulbrit
2spl tuhksuhkrut
näpuotsatäis meresoola

värskeid kirsse (eemalda kivid)

Kui kasutad külmutatud kirsse, siis:
400g külmutatud kirsse
100ml mahla (kirss või jõhvikas)
75g suhkrut
1/2 sidruni mahl
2tl tärklist
50g võid

Besee:
3 munavalget
200g suhkrut



Põhja jaoks mõõda kõik ained kaussi ja sõtku ühtlaseks tainaks.  Suru saadud mass ühtlaselt pirukavormi (35x12cm) põhja ja külgedele. Hoia 30 min külmikus. Enne küpsetamist kata põhi fooliumiga ning selle peale pane raskuseks riis, herned, küpsetusoad vms. Küpseta 200kraadises ahjus 20-25 minutit.

Kui kasutad värskeid kirsse, siis aseta need põhjale.

Besee jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks, kuni see on tihe ja läikiv. Tõsta besee kirssidele ja määri laiali. Küpseta 150kraadises ahjus 30 minutit (kui võimalik kuumaõhureziimil).
Jahuta ja serveeri.

Kui kasutad täidise juures külmutatud kirsse, siis talita sisuga järgmiselt:
Mõõda kastrulisse kirsid, mahl, sidrunimahl ja suhkur ning aja keema. Mõõda väiksemasse anumasse 1/2dl külma vett ja sega hulka tärklis. Kui kirsid on keema läinud, lisa tärklise ja vee segu. Sega kuni segu pakseneb. Võta tulelt, lisa või ja sega läbi ning vala eelküpsetatud põhjale.

allikas: Toit&Trend juuli-august 2014

Kommentaare ei ole: