teisipäev, 22. juuli 2014

Värske köögiviljasupp

Kui suvel ka värskelt valminud aedvilju ära ei kasuta, siis on ikka midagi viltu, nendest valminud road on ju kõige suurepärasemad ja ülivärsked. Tee vaid tiir aias ja õhtusöök ongi omastkäest. Köögiviljasupp piima/koorega on ikka enamuste lapsepõlveklassika, paljudel ka ilmselt õudusunenägu. Minu meelest on pigem küsimus selles, kes seda suppi tegi, sellest sõltus ka maitse ja arvamus. Lapsepõlves vanaema keedetud supp oli ikka see kõikse parem.


Vaja:
4 kartulit
3 porgandit
väike kapsas
200g herneid
tilli
50g võid
4dl vahu või kohvikoort
2dl vett
soola, pipart
näpuotsaga suhkrut

Soovi korral koori kartul ja porgand, kuigi värskete puhul piisab ka korralikust pesust. Tükelda kartul, porgand, haki kapsas ning eemalda herned kaunadest. Sulata potis keskmisel kuumusel või ning hauta seal veidi aega porgandit ja kapsast. Lisa vesi, lase keema tõusta ning lisa ka kartul ja herned. Keeda vaiksel tulel mõni minut ning lisa koor. Keeda korra läbi, kuni kartul on pehme. Maisesta soola, pipra ning suhkruga. Soovi korral võid lisada ka nt Merevaiku, et supp kreemisemaks muuta. Serveerimisel lisa värsket tilli.

allikas: Toit&Trend juuli-august 2014

Kommentaare ei ole: