kolmapäev, 16. juuli 2014

Lehttainarullid valge šokolaadi ja kirssidega

Kirsside aeg on käes. Puud punetavad ja turgudelgi juba esimesed kohalikud müügil. Need lihtsaltvalmistatavad lehttainapirukad, mis mustavad mooniseemnetest ning punastest kirssidest, viivad kelele alla. Meie laualt kadusid need ülikiirelt ja küsiti et kas nii vähe oligi:).


Vaja:
500g lehttainast
2-3spl nisujahu
100-150g toasooja toorjuustu või merevaiku
150g hakitud valget šokolaadi
100g mooniseemneid
150g suhkrut
3-4 peotäit kirsse (külmutatud kirsid sulata ja nõruta liigsest veest, värsked puhasta kividest)
1 muna

Puista tööpinnale jahu ning rulli tainas kergelt õhemaks, kuid mitte palju. Määri toorjuust ühtlaselt laiali, raputa üle suhkruga, mooniseemnete, šokolaadi ning kirssidega. Rulli tugevalt kokku ja lõika 5cm laiused kettad. Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (pane lahtised tainaotsad saiakese alla). Suru käega lömmi, et saiakesed oleksid madalamad. Määri lahtiklopitud munaga ja raputa peale suhkrut. Lase 15-20 minutit kerkida (mina hoidsin niikaua kuniks ahi soojenes). Küpseta 185kraadises ahjus 15-20minutit, kuni saiad on kuldpruunid.
Lase hea maitsta!

allikas: Toit&Trend juuli-august 2014

Kommentaare ei ole: