teisipäev, 15. juuli 2014

Kukeseene-kanapada

Kuna pühapäevane seenesaak oli üllatavalt hea, siis asusime kohe ka neid erinevates toitudes kasutama. Käiku läks, küll mitte minu jaoks suvine toit, hautis/pada. Minu silmis on viimane ikkagi talvetoit, midagi mõnusat sooja ja podisevat. Aga kukeseened ja värske kartul on jällegi suve märksõnad. Tegelikult pole ju vahet, süüa võib ju kõike, millal aga soovi on.


Vaja(4-le):
3 kanakoiba (mina kasutasin kanakintsuliha)
1-2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
200g kukeseeni
2-3spl õli praadimiseks
1 purk(400g) purustatud tomateid
3dl kanapuljongit
soola, pipart
suhkrut
värske basiilik

Eemalda kanakoibadelt nahk ja tükelda koivad. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Pruunista kanatükid pannil õlis, maitsesta soola-pipraga. Tõsta potti ootele. Prae pannil sibul ja küüslauk klaasjaks, lisa samuti seejärel potti. Kuumuta pannil seeni, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Lisa veidi õli ja pruunista seened, misjärel lisa needki potti. Viimasena lisa potti tomatikonserv ja puljong ning hauta pool tundi. Maitsesta soola-pipra ja veidikese suhkruga. Rebi hulka ka basiilikut.
Serveeri meelepärasega, mis suvel võiks otseloomulikult olla värske kartul:).

allikas: Suvetoidud

Kommentaare ei ole: