kolmapäev, 15. oktoober 2014

Sidrunine pirnipirukas

Peale õunte on sügisel ka pirnid. Siit üks vahva, omapärase kooslusega ja mõnusalt sidrunine pirukas. Meeltmööda ilmselt peaasjalikult neile, kes muidu suured magusasõbrad pole.




Põhi:
100g võid õi margariini
1/2dl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
1 munakollane
2 1/2dl jahu

Täidis:
200g vaniljetoorjuustu
1/2 purki (a 340g) lemon-curd'i
80g valget šokolaadi
kaneeli
2 suuremat pirni
sidrunimahla

Peale:
tuhksuhkur
kaneel

Klopi või ja suhkur vahtu, lisa munakollane ning omavahel segatud jahu ja vaniljesuhkur. Sega läbi ning suru võitatud pirukavormi põhjale ja külgedele.
Sega omavahel toorjuust ja lemon-curd ning lisa omakorda sulatatud šokolaad. Sega korralikult läbi ning vala vormi. Puista üle kaneeliga. Koori pirnid, poolita ning eemalda südamik. Viiluta õrnalt pealpoolt, nii et läbi ei lõika - selliselt, nagu alloleval pildil näha. Aseta kreemile ja suru veidi sissepoole. Määri pirnid sidrunimahlaga ning küpseta 200 kraadi juures 40 minutit. Et vältida mahlade nö väljavoolamist ahju, võid ka pirukavormi mässida küpsemise ajaks fooliumi sisse. Peale ahjust väljavõtmist jahuta, eemalda vormist ning puista peale veel kaneeli ning tuhksuhkrut.


allikas: Kinuskikissa




1 kommentaar:

Kodulehe tegemine ütles ...

Väga maitsev paistab see küll :)