pühapäev, 11. jaanuar 2015

Paprikane seastrooganov

Väljas puhub karge tuul, lumi tuiskab ja keha kohe küsib midagi sooja, mahlast ning toitvat. Uut Oma Maitset sirvides jäigi sedamoodi silme ette see Rakvere liha-aabitsa retsept. Tegevuskäik nii lihtne, et patt oli proovimata jätta.


Vaja:
450g seastrooganovi ribasid
3 keskmist sibulat
2 punast paprikat
1spl jahu
1tl paprikapulbrit
1dl 35% koort
2spl hapukoort
sool-pipar

Haki sibul ja paprika peenteks ribadeks. Prae sibulat pannil väheses õlis keskmisel kuumusel, kuni muutub klaasjaks. Tõsta kuumust ning lisa ka liharibad, pruunista ja kalla potti. Seejärel pruunista pannil väheses õlis paprika, misjärel lisa seegi potti. Raputa peale jahu, paprikapulber, sega ühtlaselt läbi ja kata vaevu külma veega. Lisa koor ja kuumuta pidevalt segades keemiseni, et jahu tükki ei läheks. Maitsesta soola-pipraga. Keera kuumus madalamaks ning hauta, kuni liha on pehme, umbes pool tunnikest. Lisa hapukoor, vajadusel maitsesta lisaks ning serveeri. Ideaalseks kaaslaseks näiteks kartulipuder.

allikas: Oma Maitse jaanuar 2015

Kommentaare ei ole: