reede, 9. jaanuar 2015

Kodused lihapallid jalopeno-tomatikastmes

Lihapallid on mõnusad ampsud ka niisama, kuid kastmes veelgi vahvam hautada ja seeläbi mahedasse tomatikastmesse kaaslasena ideaalsed. Isetehtud pallid veel eriti.


Lihapallid:
500g hakkliha (kasutan tavapäraselt segu sea-veise)
2 muna
riivsaia
soola-pipart

500g (1 pakk )passeeritud tomatit (meil oli ürdi oma)
marineeritud jalopenod - kogus vastavalt piprataluvusele

Mudi kätevahel hakkliha, muna, sool-pipar ning riivsai, kuni saad parajalt mõnusa konsistentsiga massi. Lisa alul vähem riivsaia ning lisa ajapikku vastavalt vajadusele juurde. Peaasi et massist annaks vormida kätevahel parajad ponksud pallid.
Kuumuta õli pannil ning küpeseta pallid kuldpruuniks. Seejärel vala juurde tomatid, lisa viilutatud jalopenod, maitsesta vajadusel ning lase haududa veidike. Serveeri meelepärasega, meil olid selleks tagliatelled.

Kommentaare ei ole: