reede, 30. jaanuar 2015

Viineritega hernepüreesupp

Üks omapärane ja huvitav supp, vähemalt mulle tundus nii kui vaatasin koostiosi. Aja osas ka, retseptis et valmib 10minutiga ja no päris kähku sai tõesti valmis. Kui mõnele võib tekitada küsimuse, et raudselt lurr ja iivõl maitsega, siis meil isegi meespere kiitis, et püreesupi kohta ikka väga hea ja võttis järgmise portsu.


Vaja:
1 pakk miniviinereid
2spl võid + 2spl õli
1 väiksem sibul
500g külmutatud herneid
5dl kanapuljongit
soovi korral 1dl 35% koort
meelepäraseid ürte

Viiluta viinerid ja prae pooles koguses võis krõbedaks. Tõsta ootele. Haki sibul ja prae ülejäänud võis-õlis kuldseks. Lisa herned ning puljong. Kuumuta keema, keeda ca 4 minutit, vala soovi korral juurde koor ning püreesta (võid ka koos ürtidega) - kas siis blenderis või saumiksirga. Serveeri koos praeviineritega. Mõnusalt tummine ja ilus roheline amps.

allikas: Rimi kliendileht


Kommentaare ei ole: