pühapäev, 1. veebruar 2015

Soolapulkadega šokolaadikook


Kui sool on tavaline kas esimeses või teises käigus, siis magusas veidi ootamatu, kuid mitte lubamatu. Nagu ka selles šokolaadikoogis, kus on seda lausa igas kihis.


Vaja:
75g soolapulki
125g kaeraküpsiseid
80-90g sulavõid
300g iirisekomme
näpuotsatäis soola
2spl+0,5dl 35% koort
250g tumedat šokolaadi
1spl suhkrut
näpuotsatäis soolahelbeid

Suru soolapulgad ja küpsised katki ning sega sulavõiga. Suru saadud mass vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ning pane 30 minutiks külmkappi tahenema. Eemalda iiristelt paberid ning pane kõik kommid potti koos 2spl koorega ning tõsta madalale tulele. Sega, kuni iirised on ühte sulanud. Lisa näpuotsatäis soola, sega ning vala tahenenud põhjale. Sulata šokolaad koos 0,5dl koorega vesivannil. Veidi enne kui valaksid massi koogile, lisa suhkur ning näpuotsatäis soola. Sega läbi ning vala vormi. Aja laiali ning puista peale veel soolahelbeid. Tõsta kook külma tahenema.

allikas: Oma Maitse jaanuar 2015

Kommentaare ei ole: