teisipäev, 3. veebruar 2015

Veiselihaburger portobellol, coleslaw salat

Kui oleme harjunud burgerit ettekujutama ning sööma kuklitega, siis siit üks teistmoodi variant. Esialgu võib küll võõrastav tunduda kukkel seenega asendada, aga proovida tasub, väga maitsev ning ilmselt ka tervislikum.
Alati tasub burgeritegu ise ette võtta, siis tead täpselt, millest selle kokku paned ning aega ei kulu ka üldse palju, mõnus seltskondlik tegevus hoopistükkis.


Vaja:
u 1kg veisehakkliha (sain sellest 10 kotletti)
2 muna
veidi riivsaia (vajadusel, kui tundub et liha ja munamass jääb vedelaks)
portobello seeni (kui 10 kotletti, siis 10tk)-meie panime vaid nö põhjaks
soola, pipart
praadimiseks õli

Ühenda hakkliha ning munad, sega mass ühtlaseks. Kui tundub et segu on liigvedel, lisa veidi riivsaia. Maitsesta soola-pipraga. Vormi kätevahel paraja suurusega kotletid ning hoia külmas kuni praadimiseni/grillimiseni. Puhasta seened-eemalda jalg ning selle ümbrus. Valmista ette ka burgeri vahele minevad komponendid (meil olid selleks - juust, tomat, kurgisalat). Prae või grilli kotletid endale sobiva küpsusastmeni, hoia soojas kuniks tegeled seentega. Prae või grilli ka seened. Kui kõik valmis, alusta kokkuladumist- seen, tomat, kurgisalat, kotlett, juust jne jne, oleneb mida kõike burgeri vahel armastad.

Meil oli burgeri kõrval ka lisandiks coleslaw salat.

Salati jaoks:
valge kapsas
porgand
väiksem sibul
majonees-hapukoor-sinep

Riivi kapsas ning porgand, lisa tükeldatud sibul. Sega omavahel majonees-hapukoor-sinep, timmi maitseid endale meelepäraselt. Sega kastmeained läbi ning lisa juurikatele.


2 kommentaari:

Maris ütles ...

Mm, paistab väga maitsev, võiksin kohe järele proovida (nagu su eelmise burgeriretsepti, mulle need lähevad väga peale :)).
Kui kaua portobellosid umbes praadisid?

Kati ütles ...

Oli tõesti hea. Seeni praadisin niikaua kui tundus pehme. Ei lähe eriti kaua, sõltub ka seene paksusest. Eks vaata silma järgi, kui on nö just paras, pole veel lödi, aga samas hoiab veel oma vormi.