pühapäev, 8. veebruar 2015

Kuningannapirukas

Üks mõnus, lihtsa valmistusviisiga ning mitteüldsegi magus kook. Meie lauas küsis nii mõnigi teise ampsu, enne kui esimene söödud oli.


Vaja:

Tainas:
100g sulatatud võid
1 muna
3spl suhkrut
3dl nisujahu
1tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 muna
1,5dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
150g maitsestamata toorjuustu
1,5dl hapukoort
vaarikad-mustikad

Vahusta munad suhkruga ning lisa sulatatud ja jahutatud või, misjärel sega hulka ka omavahel segatud kuivained. Sega ühtlaseks tainaks. Vooderda sellega 24cm läbimõõduga võiga määritud koogivormi põhi ja ääred.
Täidise tegemiseks vahusta munad suhkruga, lisa toorjuust, hapukoor ning vanillisuhkur. Sega ning kalla vormi. Laota peale ka marjad, nii et kõikjale jaguks.

Küpseta 175kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni piruka ääred on küpsenud. Pealt peaks pirukatäidis jääma veidi loksuv - see tahkub jahtudes.

Tulemuseks on tõeliselt hõrk ning suusulav marjapirukas.

allikas: Parimad kodused pirukad

Kommentaare ei ole: