pühapäev, 8. veebruar 2015

Suitsukalapirukas kamapõhjal

Uued kokaraamatud inspireerivad mind kohe, alati lappan, võib isegi öelda, loen need kaanest kaaneni. Esimesel sirvimisel leian ka tavaliselt kohe lemmikud, mida tahaks kohe-kohe proovida. Nagu ka seegi eskemplar.


Vaja:

Tainas:
1,5dl kamajahu
1,5dl nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
150g külma võid
0,5dl külma vett

Sega jahud, küpsetuspulber ja sool. Haki juurde külm või, nirista vähehaaval juurde külm vesi ning mudi kõik ühtlaseks tainaks. Suru saadud mass 26-28cm läbimõõduga prikavormi põhja ja äärtele ning pane 30minutiks külma.

Küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.

Täidis:
100g porrut
150g šampinjone
1spl võid
3 muna
1,5dl kohvikoort
200g sulatatud juustu
500g suitsukala (nt tursk või hõbeheik)
150g kirsstomateid
sool, pipar, kuivatatud pune

Täidiseks haki porru ja tükelda seened. Kuumuta esmalt porrut paar minutit võis, lisa seened ja kuumuta läbi. Lase pisut jahtuda ning aseta eelküpsetatud põhjale, misjärel lisa puhastatud kala.
Klopi munad lahti, sega kohvikoore ja sulatatud juustuga ning maitsesta soola-pipra-punega. Vala munamass vormi kala peale. Lõika kirsstomatid pooleks ning suru täidisesse.

Küpseta pirukat 200kraadises ahjus 40-45 minutit või kuni täidis on hüübinud.

allikas: Parimad kodused pirukad

Kommentaare ei ole: