kolmapäev, 23. september 2015

Kana-kukeseene-suvikõrvitsapasta

Kuna nädalavahetus soosis veel metsaskäiku ja päris hea hulga kukeseentega sealt naasesime, siis oli vaja neid igapäevamenüüs rakendama hakata. Nukralt ootas nurgas ka suvikõrvits ja nii saidki nad kokku pastas, kaaslaseks veel kanaliha. Lihtne valmistada ning maitsev õhtusöök garanteeritud.


Vaja:
endale meelepärast pastat (mina kasutasin fusilli't)

kukeseened
suvikõrvits
kanafilee (kanakintsuliha)
toidukoor (avastasin et ka Alma on nüüdsest selle uue tootena turule toonud ja proovisin kohe järgi)
sool-pipar

Tükelda kanaliha ja suvikõrvits meelepärasteks tükkideks. Tükelda ka vajadusel seened.
Pane pasta keema ning keeda al dente. Ise kasutasin kodus esmakordselt täisterapastat ja olin tulemuse/maitsega väga rahul ning ilmselt tulevikus kuulub just see variant meie lauale. Eks näis.
Pruunista kanaliha, maitsesta soola-pipraga. Lisa juurde tükeldatud suvikõrvits. Lase haududa, kuni kõrvits on enamvähem pehme, misjärel lisa juurde ka seened. Kui pannil olev segu on peaagu valmis, lisa toidukoor, lase korraks keema tõusta, vajadusel maitsesta veel. Ühenda omavahel pasta ja kaste ning serveeri. Nii lihtne see ongi.

Nagu näha, siis koguseid ma siia lisanud pole. Nii pasta, suvikõrvitsa kui seente kogus on vastavalt sööjate arvule ning maitseeelistustele - kellele rohkem seeni, kellele kõrvitsat. Toidukoore osas kulus minul terve pakk toidukoort (Alma toidukoor), mis oli siis 400ml.

Ilusat sügise algust!

Kommentaare ei ole: