pühapäev, 27. september 2015

Kukeseene quiche Brie juustuga

Vimane metsaskäik nädal tagasi andis meile päris palju kukeseeni. Oli ette juba teada, et  jagub kohe mitmeks roaks, aga see oli ka eesmärk, sest ilmselt suure sügise saabudes jääb neid järjest vähemaks. Siit viimaste seentega valmistatud pirukas. Ülimalt mahlane ja juustune.


Vaja:
500g pärmilehttainast (võimaluse korral võiga)
300g kukeseeni
2 küüslauguküünt
6 muna
150g Brie juustu
100ml 10% koort
200g mozarellat
õli
sool, pipar
rohelist sibulat ja murulauku

Vajadusel tükelda seened. Tükelda ka küüslauk ning prae koos seentega oliiviõlis pannil. Maitsesta soola-pipraga. Rulli tainas jahusel alusel veidi õhemaks ning kata sellega vormi põhi ja ääred. Tõsta seened tainale ning puista neile sibul või murulauk.
Pudista Brie juust kaussi ning lisa koor, töötle kuni saad ühtlase massi. Lisa segule ükshaaval munad ja sega korralikult läbi. Maitsesta soola-pipraga. Kalla muna-kooresegu seentele, vajadusel sega veidi läbi. Riivi mozarella ning jaota täidisele.
Küpseta 180-200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni juustusegu on muutunud kuldpruuniks. Serveeri soojalt (sobib ka koos rohelise salatiga).


allikas: EE Gurmee 23.09.2015

Kommentaare ei ole: