esmaspäev, 5. oktoober 2015

Praetud silmud

Juba nädal on tegelikult möödas sellest kui Narva-Jõesuus sai käidud taaskordsel silmufestivalil. See on siis igaaastaselt toimuv festival, mis pühendatud just sellele vingerdavale tegelasele. Muidu on üritus nagu ikka üks tavapärane laat, müüakse seinast-seina kraami - riideid, aiasaadusi, toidu tarbeid ning loomulikult ei puudu ka slaavipärane meelelahutus. Meie oma seltskonnaga olime peale kõige muu,  loomulikult silmu jahil. Sel korral lootsime ka saada värsket ja isegi õnnestus, lisaks siis marineeritud ning suitsutatud. Tuli söögilaua osas üks suur silmu eri. Esimesena saigi ette võetud värskeim kraam, mis leidsid oma otsa pannil tavapäraselt praadides.


Vaja:
värske silm
sool, pipar
õli

Esmalt valmis ette silmud. Lisa jämedamat soola niipalju et kalad oleks kõik koos. Kui tegelased on hinge heitnud, siis peaks piisama 30 minutist soolas hoidmisest (elusate puhul olen kuulnud kuni 1,5 tunni hoidmisest soolas). Puhasta soolast, sellega peaks maha tulema ka lima, mis neid katab. Soolas hoidmine aitabki sellest kihist kenasti vabaneda ja valmistada neid ette muuks töötluseks. Meie lihtsalt praadisime.
Aja pann õliga kuumaks, lisa silmud, soola-pipart ning prae mõlemalt poolt kuldseks. Seejärel serveeri meelepärasega.



Kommentaare ei ole: