neljapäev, 15. oktoober 2015

Veise-jalopeno vormiroog

Pean tunnistama, et kuidagi madalseis on tekkinud. No ei leia, ei suuda, ei viitsi, ei taha otsida uusi retsepte nii tihti, mida katsetada, kui tahaks. Vahel lihtsalt on nii ja vahel on see hea, sest valmivad sellised road, nagu see siin. Kiirelt peas midagi kokku mõelda ja valmistada ja tulemuseks  parajalt vürtsikas ahjuroog, mida jätkus meile kahele täitsa mitmeks päevaks. Ja nagu kodune tshillikastmefänn ütles, et lõpuks saan ikka oma kastmeid ka kasutada kuskil:) (märkusena olgu siis öeldud, et roa peale).



Vaja:
~ 250g pastat (endale meelepärane)
500g veisehakkliha
1 paprika
sibul
1 purk (400g) konservubasid (meil oli tomatikastmes)
marineeritud jalopenosid (kogus vastavalt enda taluvuse piirile)
2 muna
2dl täispiima või vahukoort
100g riivjuustu
sool-pipar

Keda pasta vastavalt pakil olevale õpetusele.
Pruunista samal ajal hakkliha, lisa hakitud sibul, paprika, jalopenod ning kõige lõpuks oad (meie lisasime koos vedelikuga). Lase veidike haududa ning maitsesta soola-pipraga.
Kui pasta on valmis, kurna ning sega pannil oleva kastmega. Määri võiga ahjuvorm, aseta sinna saadud mass ühtlaselt laiali. Klopi munad lahti, sega piima või koorega ning kalla vormi. Vedelikku võiks olla niipalju, et roog oleks enam-vähem kaetud. Puista üle riivjuustuga ning küpseta 180-200kraadises ahjus kuni juust on sulanud ja kuldkollane ning muna hüübinud. Lase veidi jahtuda ning naudi!

Kommentaare ei ole: