esmaspäev, 19. oktoober 2015

Vürtsikas tshilli-oa supp

Nädalavahetusel oli kena päikeseline ilm ja kõledast sügisest polnud märkigi, kuid kaugel seegi aeg on. Siit üks mõnusalt soojendav ning parajalt vürtsikas supp sügisesse.


Vaja:
õli
1 suur sibul, hakitud
1 küüslauguküüs, purustatud
1spl tomatipüreed
1tl tshillipulbrit (keskmise vürtsikusega)
1/2tl jahvatatud köömneid
400g (1 purk) purustatud tomateid
500ml aedviljapuljongit
400g (1 purk) ubasid, kurnatud ja loputatud
1 punane parika, tükeldatud (paraja suurusega tükid, mitte väga väiksed)

soovi korral serveerimiseks: tortilla krõpse ja laimisektoreid

Kuumuta pannil õli ning prae sibul pehmeks, lisa küüslauk ning tomatipüree ja sega 1-2 minutit kuni kõik on omavahel korralikult segunenud. Lisa vürtsid ja kuumuta 1 minut.
Kalla juurde purustatud tomatid, lisaks pool purki vett. Lisa seejärel puljong ning lase podiseda keskmisel kuumusel 10-15 minutit, ilma kaaneta. Maitsesta ning blenderda ühtlaseks massiks.
Lisa seejärel oad ja paprika, keeda 15 minutit või kuniks paprika on pehme.
Soovi korral lisa serveerimisel kaunistuseks tortilla krõpse ja laimisektoreid.

allikas: BBC GoodFood

Kommentaare ei ole: