neljapäev, 21. aprill 2016

Karulaugu peekoniquiche

Kevadlainel jätkates. Seekord aukohal karulauk. Tegemist on küll looduskaitse all oleva isendiga, kuid turulettidelt seda kenasti saada, kui endal aianurgas seda vohamas pole. Tegemist siis tõelilse tervisepommiga, andes maitses edasi õrna küüslaugumaitset. Pean tunnistama et ka mina ei teadnud sellest imetaimest pikalt mitte midagi, kuniks mulle seda tutvustati ja nüüd sellest igakevadine lemmik on saanud.
Viimasel ajal on selle populaarsus ka koduköökides kenasti kasvanud - pirukatäidisena, külmkastmetes, pestona jne jne. 



Vaja:
4dl jahu
1tl soola
2spl riivitud parmesani
150g tükeldatud külma võid
0,75dl külma vett

Täidis:
70g porrut
70g karulauku
100g toorsuitsupeekonit
5tk kirsstomatit
50g riivitud juustu
30g riivitud parmesani
3 muna
2dl rõõska koort(10%)
1tl sinepit
sool, pipar

Näpi (või kasuta köögikombaini abi) põhja koostisosad ühtlaseks. Vormi tainapall ja jäta 30 minutiks külmikusse. Vooderda tainaga pirukavormi põhi ja küljed (25 cm läbimõõduga), mina kasutasin ristkülikukujulist vormi. Torgi põhi kahvliga kergelt läbi, kata küpsetuspaberiga ja pane raskuseks peale kuivatatud oad või küpsetuskuulid. Eelküpseta 200kraadises ahjus u 15 minutit.
Täidise jaoks haki peekon, viiluta porru ja karulauk. Prae peekonit, kuni see krõbedaks muutub, lisa porru ning kuumuta veel paar minutit. Lõpuks sega hulka karulauk ja võta pann tulelt. Jaga täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning tõsta omakorda peale viilutatud tomatid. Klopi munad sinepi ja maitseainetega lahti, lisa koor, juustud, sega läbi ning vala täidisele. Küpseta 180kraadises ahjus ca 30 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.

allikas: toidutare

Kommentaare ei ole: