reede, 8. aprill 2016

Spargli ja brie-juustu quiche

Kuna kevad pressib üha rohkem õuele ja südametesse, siis viimane aeg selle lainele tagasi minna. Siit üks parajalt juustune ning samal ajal kevadine (sparglite tõttu) pirukas. Valmistamises midagi keerulist pole, kõrvale törts värsket salatit ning mõnus eine ongi valmis.




Vaja:
u 125g pärmi lehttainast
värskelt hakitud ürte (nt karulauk, petersell)
brie juustu
200ml kohvikoort
2 muna
sool, pipar
spargel
oliiviõli

Rulli tainas õhukeseks ning vooderda sellega pirukavorm(mina kasutasin ristkülikukujulist). Haki ürdid ning poeta põhjale (läheb paar peotäit). Lõika juust viiludeks ning laota omakorda ürtidele. Klopi kohvikoor ja munad koos lahti ning kalla juustule (soovi korral lisa soola-pipart. Selle lisamine sõltub juustu soolakusest). Viimasena lisa spargel, mis piserda üle veidikese oliiviõliga, et viimased liiga kuivaks ei küpseks.
Küpseta 200kraadises ahjus u 30 minutit.

allikas: Ise tehtud. Hästi tehtud

Kommentaare ei ole: