teisipäev, 26. aprill 2016

Pirni-pähkli-juustutäidisega sealiharullid

Pirn, sinihallitusjuust ning Kreeka pähklid - kooslus mis on kokku laulatatud. Imeline maitse, mis peamiselt kasutatud soolastes pirukates, kuid siin saavad nad hoopis kokku liharullis. Olin ärevil, et mis sealt küll välja kukub, kuid tulemus oli väga üllatav ja ülimaitsev.  Natuke nokitsemist on, aga see on seda vaeva väärt. Kaaslaseks serveerisin kartuli-porganditampi ning karulaugu külmkastet.


Vaja (10 rulli):
2 suurt sibulat
1 suur pirn
1dl valget veini
2spl värsket hakitud tüümiani
0,5tl purustatud pipart
1dl hakitud Kreeka pähkleid
100g sinihallitusjuustu
4spl riivsaia
4spl värsket hakitud peterselli
u 800g seasisefileed
vajadusel  soola
õli praadimiseks

Puhasta ja koori sibulad ning pirn ja haki tükikesteks. Prae sibul pannil õlils klaasjaks, lisa pirn, vein, tüümian ja maitseks pipart ning hauta 2-3 minutit. Viimasena sega hulka pähklid, tükeldatud sinihallitusjuust, riivsai ning peretsell.
Lõika sisefilee 10 võrdse paksusega viiluks, tee iga viilu sisse omakorda sisselõige, kuid jäta lõpuni läbi lõikamata. Suru tekkinud tasku pooled laiali ning klopi mõlemalt poolt kergelt läbi. Jaga täidis lihaviiludele, tõsta servad ümbrikuna kokku ja kinnita puutikuga. Pruunista liharullid igast küljest pannnil kuumas õlis, seejärel tõsta kaaneta ahjuvormi. Vala pannile vett (ole ettevaatlik, kuna pirtsib), kuumuta praadimisrasvaga läbi ja vala liharullidele. Küpseta viimaseid 180kraadises ahjus 30 minutit. Võta välja, lase veidi tõmmata ning naudi meelepärasega. Maitsev õhtusöök on garanteeritud.

allikas: Täiuslik pirn

Kommentaare ei ole: