pühapäev, 24. aprill 2016

Rabarberi-valge shokolaadi kook kaerapõhjal

Eestimaised rabarberid on juba turul täitsa olemas ja ega enam vist neid sissetooduid seetõttu tahagi. Kodumaine ja eriti veel kohaliku papi käest turul ostetud on ikka see kõige autentsem, kui enda omasid veel pole. Mul on väga hea meel toetada neid turuväraval laua püsti pannud potipõllumehi selle väikse panusega, et nende käest osta suured, korralikud varred. Lehed oleksin ka tasuta kaasa saanud kui vaid oleksin tahtnud ja koos sellega ka supi retsepti, aga see jäägu teiseks korraks. Sel korral mõlkus meeltes ikkagi kook. Lappasin oma raamatuvaramu üle ja silma hakkas just see lihtne retsept.


Vaja:
150g võid
2dl kaerahelbeid
2dl nisujahu
2spl suhkrut
pisut soola
2spl külma vett

400g rabarberit+pisut suhkrut
200g valget shokolaadi
150g maitsestamata toorjuustu
200g hapukoort

Haki külm või jahu ja kaerahelvestega segamini, lisa sool, suhkur ja külm vesi ning töötle kiirelt ühtlaseks tainaks - mina kasutasin selleks köögikombaini abi. Suru saadud mass lahtikäiva koogivormi (kaetud küpsetuspaberiga) põhja ning külgedele. Tee kahvliga põhja mõned augud ning eelküpseta(kasuta taina peal ka raskuseks herneid või spetsiaalseid küpsetuskuule, mis on küpsetuspaberile asetatud) põhja 200kraadises ahjus 15 minutit. Viimaseks 5 minutiks eemalda raskus, siis tuleb kook krõbedam. Samal ajal koori(noori varsi mina ei koori) ja tükelda rabarber ning aseta seisma vähese suhkruga. Täidise jaoks sulata shokolaad vesivannil. Hõõru toasoe toorjuust hapukoore ning sulashokolaadiga ühtlaseks. Kui põhja eelküpsetus on valmis, siis kalla põhjale toorjuustusegu ning sellele omakorda rabarberitükid ning aseta tagasi ahju 30 minutiks. Lase natuke jahtuda ning naudi. Sobib tarbida nii soojalt kui külmalt.

allikas: Toidud, mida lapsed tõesti armastavad 2

Kommentaare ei ole: