Jätkates kevade ja juba möödudnud pühade lainel, siis siit üks huvitava maitsekooslusega kevadine kook. Tegemist lihtsalt valmistatava eksemplariga. Ainus soe soovitus - mitte hoida ülemäära, vaid esimesel võimalusel tarbida. Nagu pildilt näha on meie koogil pealt juba õrn kiht kooki teps mitte enam nii heleroheline, kui võiks/peaks olema. Valmistasin koogi eelmisel õhtul ja see oli koogile seismiseks enne serveerimist liiga palju. Teadupärast muudab avokaado oma erkrohelise värvuse kiirelt, kuigi jah siin koogis oli kenake hulk laimi, nii mahla kui koore näol sees, aga aeg tegi oma töö. Aga maitset see ei muutnud. Oli väga hea.
Vaja:
200g digestiivküpsiseid
50g võid
400g toorjuustu
200g valget šokolaadi
3 hästi küpset avokaadot
2 laimi mahl ja koor (väiksemad isendid)
kaunistuseks laimiviile
Purusta küpsised ning sega sulavõiga ühtlaseks massiks. Suru saadud mass küpsetuspaberiga kaetud 24cm lahtikäiva koogivormi põhja ning küpseta 180-200kraadises ahjus 7-10 minutit, kuniks põhi on kuivemaks küpsenud. Jahuta.
Sulata valge šokolaad veevannil. Püreesta avokaado, koos laimimahla ning koorega, sega mass toorjuustuga ning viimasena lisa sulašokolaad. Sega kõik ühtlaseks ning kalla mass eelküpsetatud põhjale. Aseta mõneks tunniks jahedasse. Enne serveerimist kaunista soovi korral laimiviiludega.
allikas: Toit&Trend märts-aprill2016
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar