teisipäev, 29. märts 2016

Roheline salat pirni, avokaado, sinihallitusjuustu ja pähklitega

Üks mõnus salat, kus mitu erinevat tekstuuri ning maitset annavad kokku ilusa ja maitsva koosluse. Kuna meie 2016 hooaja esimene grill leidis aset just kevadpühade ajal, siis sobis antud salat sinna kõrvale kohe valatult.


Vaja(4-le):
3 pirni
150g sinihallitusjuustu
1 suurem avokaado
mõned peotäied salatilehti (mina kasutasin valmis salatimixi, mida karbis müüakse)
peotäis sibulapealseid
100g tükeldatud pähkleid

Kaste:
1spl pruuni suhkrut
5spl oliiviõli
3spl valge veini äädikat
1tl Dijoni sinepit
1 küüslauguküüs
sool, pipar

Alusta esmalt kastme valmistamisest. Sega omavahel suhkur, sinep, peeneks hakitud küüslauk ja veiniäädikas. Lisa õli, maitsesta soola-pipraga.
Võta vaagen/kauss, kus soovid salati serveerida. Laota põhjale salatilehed, lisa juurde viiludeks lõigatud pirn, tükkideks murendatud juust. Tükelda avokaado ja haki sibulapealsed, lisa needki viimasena salatile. Lõpuks nirista salat üle varemvalmistatud salatikastmega ja sega õrnalt läbi ja täienda tükeldatud pähklitega. Serveeri.

allikas: Toit&Trend märts-aprill2016

Kommentaare ei ole: