pühapäev, 27. märts 2016

Lihavõttetibud

Nagu paljudes maades tähistatakse ka Eestis lihavõttepühi ehk munapühi. Lihavõtted on liikuv püha, seitse nädalat pärast vastlapäeva ja märgib suure paastu lõppu. Eestlaste jaoks pole munapühad ainult religioosne tähtpäev, vaid pigem kevade tervitus. Ees on soojem ja valgem aeg.//eestikultuurist//
Värvitakse mune, tehakse kevadtoite ja nauditakse pikka nädalavahetust pere ringis. Just veidi enne pühasid sattusin peale neile vahvatele tibudele nami-nami varamus ja kuna need lihtsalt nägd nii ägedad välja, siis tahtsin ära proovida.
Vaja:
muretainakorvikesi
mangopüreed või viriskupüreed, keedukreemi, kollast õunamoosi või kõrvitsa-apelsinimoosi, mida kasutasime meie
tordikaunistusi (tiibade, silmade, nina jm tarbeks)

Täida korvikesed püree või moosiga ning anna tordikaunistuste abiga tibu välimus. Kena pühadelaua element ning amps ongi valmis. Tore valmistada nt koos lastega.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: