teisipäev, 8. märts 2016

Kirsi-martsipanikook

Naistepäev on tore päev. Minule on see ka alati heaks teejuhiks, et arvestada oma pikemaajalist töösuhet. Koos tänase naistepäevaga täitus tosin aastat ühes ja samas ettevõttes. Ei oskagi kohe arvata, kas seda on palju või vähe, kas olen läinud äkki liiga mugavaks või naudin seda, mida teen. Tunnistan ausalt, ma ei tea enam vastust. Aga see ei sega valmistada kolleegidele igaaaastast kooki, võtku seda igaüks kuidas soovib, kas siis naistepäeva või minu väljakannatamise auks, aga ikka kirssidega!

Vaja:
3dl jahu
3spl suhkrut
0,5tl soola
125g külma võid
1 muna

200g martsipani
0,5 sidruni riivitud koor
400g külmutatud kirsse (kivideta)
3 muna
250g hapukoort
2spl suhkrut
1tl vanilliekstrakti
1dl mandlilaaste

Alusta esmalt põhja valmistamisest - sega köögikombainis või haki noaga jahu, suhkur, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa muna ning sega ühtlaseks. Suru saadud tainas 25cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (mina panin põhja ka küpsetuspaberi ning ääred määrisin võiga). Pane 30 minutiks külmkappi.
Riivi martsipan ja sidrun ning sega omavahel ja puista koogi põhjale. Nüüd laota peale veidi sulanud kirsid. Klopi omavahel ühtlaseks hapukoor, munad ning suhkur ja vanilliekstrakt, misjärel kalla saadud mass kirssidele. Peale puista mandlilaastud. 
Küpseta 200kraadises ahjus u 30 minutit, kuni tainas on küps ja sisu hüübinud ning mandlilaastud kuldsed.
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda, siis on kergem lõigata ja jagada sõpradega.

allikas: Oma Maitse märts 2016


Kommentaare ei ole: