neljapäev, 10. märts 2016

Värskekapsasupp sulatatud juustuga

Kevad vaikselt siristab juba akna taga ning keha ja meel ihkavad üha rohkem värsket. Siit üks kiire ja maitsev supp, mis pungil värskusest - kapsas, porgand, kartul, mis seotud kokku kreemjaks sulajuustuga.


Vaja(6-le):
1,5L köögiviljapuljongit või vett
500g värsket kapsast
1 sibul
2 porgandit
4 kartulit
õli
100-200g Merevaiku
sool, pipar
serveerimisel hakitud värsket tilli või peterselli

Kuumuta potis vesi või puljong keemiseni, lisa tükeldatud kapsas, maitsesta soolaga ning keeda u 10 minutit.
Riivi porgand jämedamalt, haki sibul ning prae koos õlis klaasjaks. Lisa seejärel tükeldatud kartulid ja praetud porgand-sibul potti kapsa juurde. Keeda 10-15 minutit või kuni aedviljad on pehmed. Lisa vähehaaval sulatatud juust, kuid ära enam keeda. Kui juust on supis sulanud, maitsesta veel vajadusel soola-pipraga ning serveeri. 

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: