kolmapäev, 16. märts 2016

Soe kana-nuudlisalat

Üks ülimalt lihtsa valmistusviisiga soe salat. Aasiahõnguline marinaad annab roale juurde parajalt vunki ning üleöö marineerunud kana justkui sulab suus. Marineerumist soovitan soojalt üle öö, see teeb kana ülimalt pehmeks ja meie köögis  leiab see kanaretsept mujalgi roogades kindlasti kasutust.


Vaja(4-le):
500g kanafileed
250-300g muna- või riisinuudleid
õli
2 porgandit
2 pisikest kurki

Marinaad:
4 rohelise sibula vart
2 küüslauguküünt (purustatud)
1dl heledat sojakastet
2spl pruuni suhkrut
1spl laimimahla
2 anšoovisefileed
0,5tl jahvatatud paprikat

Alusta esmalt kana marineerimisega. Soovitav isegi see eelmine õhtu marinaadi panna, siis läheb õhtusöögitegu kiiremalt ja kana on ülimalt hõrk. Marinaadi jaoks haki rohelise sibula valged otsad  ning sega ülejäänud ainetega. Tükelda kana õhukesteks ribadeks, pane karpi või kilekotti ja vala peale pool marinaadist (ülejäänu jäta serveerimise juurde). Raputa kotti/karpi korralikult, nii et kõik kanatükid saaks kaetud ja jäta vähemalt 30minutiks toasooja seisma, veel parem kui terve päeva või üleöö, aga siis hoia külmikus.
Keeda nuudlid soolaga maitsestatud vees vastavalt pakil olevale õpetusele, nõruta ja loputa külma veega. Kuumuta pannil õli, prae kanafilee kiiresti pruuniks (vajadusel mitmes jaos). Tõmba porgandist ja kurgist juurviljakoorijaga ribad. Tõsta nuudlid taldrikule, pane juurde praetud kana ja porgandi-kurgi ribad. Nirista peale veel veidi alles hoitud marinaadi ning naudi.

allikas: Pereköök oktoober 2015


Kommentaare ei ole: