pühapäev, 20. märts 2016

Pasta all' amatriciana ehk 5P

5P - pasta, pancetta-vinnutatud seapeekon, pomodoro-tomat, pecorino ning pune. See viis sümbolisserib koostisosade arvu, lihtne valmistusviis lisaks ning maistev roog ongi valmis.

Vaja(4-le):
250g spagette (või bucatini pastat)
150g vinnutatud seapeekonit või toorsuitsusinki
400g konservtomatit
suur peotäis puneokstelt tõmmatud lehti
5spl purustatud või riivitud pecorinot

Keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele al dente. Tükelda peekon(või sink) ja pruunista see pannil krõbedaks. Lisa tomatikonserv ja pune ning hauta mõni minut, kuni tomatid on lagunenud ja kaste ühtlane. Maitse ning vajadusel maitsesta lisaks soola-pipraga (arvesta ka pasta soolasusega). Tõsta kastme hulka pasta ning sega hästi läbi. Kui tundub kuiv, siis lisa veidi pastakeeduvett. Serveeri, puistates peale veel maitse järgi pecorinot.

Allikas: Maccheroni!


Kommentaare ei ole: