laupäev, 5. märts 2016

Minipavlovad

Kuna linnakodus mul head ahju pole, siis keerulisemad ja täpseid temperatuure vajavad asjad püüan alati teha vanematekodus. Pavlova on üks nendest, mida olin ammu tahtnud proovida ning Vabariigi sünnipäeva auks siis võtsingi esmakordse teo ette. Kui ise ma üldiselt ülimagusa sõber pole, siis olin veidi ärevil, et kui magus see lõpptulemus tuleb. Pettuda ei tulnud, minipavlova on just see, mida suutsin isegi mina süüa ning kreem ja hapukad granaatõunaseemned tegid asja mahedamaks ja igati nauditavaks.


Vaja:
2 toasooja munavalget
näpuotsaga soola
100g suhkrut
2tl vaniljesuhkrut
0,5tl maisitärklist
0,5tl valge veini äädikat

200g toasooja maitsestamata toorjuustu
200g 35%-list koort
1spl tuhksuhkrut

kaunistamiseks meelepärast - ise kasutain kiivit ning granaatõunaseemneid

Vahusta munavalged sutsu soolaga pehmeks valgeks vahuks - vaht moodustab tippusid, on pehmed, st hoiavad veidi vormi, aga vajuvad veel ära. Jaga suhkur kolme ossa. Lisa esimene osa ühtlaselt ja õrnalt pehmele munavalgevahule ja vahusta u 2 minutit, seejärel lisa teine osa ja tee samuti nagu esimese osaga. Lõpuks lisa ka kolmas suhkruosa, aga sellele lisa eelnevalt ka vaniljesuhkur. Nüüd vahusta niikaua, kuni saad ühtlase, läikiva ja tugeva vahu. Aega võib minna olenevalt kasutatavast miksrist 5-10 minutit. Lõpuks lisa vahu peale tärklis ja tilguta äädikas, mikserda veel paar ringi, et ained omavahel seguneks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta kahe supilusika abil võrdsete vahedega kuus vahutörtsu. Võid mõne abivahendi abil piirjooned ka ette joonistada. Vormi spaatli või lusikaga vahutörtsudest pesad -  seest madalamad (sinna paned hiljem täidise), äärtest kõrgemad. Kuumuta ahi 160 kraadini, tõsta plaat ahju, misjärel alanda kuumus 110le kraadile. Küpseta 30 minutit, ilma et avaksid ahju ust. Kui pool tundi on täis, lülita ahi välja, aga hoia beseesid veel 15 minutit kinnise uksega ahjus. Lõpuks jahuta beseed lõplikult praokil uksega ahjus. Kui beseed on korralikult jahtunud, libisevad need kergelt ka paberilt maha.

Kui beseed on kenasti jahtunud ja võiks neid serveerima hakata, siis valmista kreem - lisa toorjuustule tuhksuhkur, hõõru pehmeks kreemiks. Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega toorjuust ja vahukoor omavahel. Aseta valminud kreem besee süvenditesse ning kaunista omakorda meelepärasega, meil olid selleks kiivi ja granaatõunaseemned. Kaunis magusroog ongi valmis.

Kui soovid magusroa enne ette valmistada, siis arvesta, et kreem muudab pavlovad pehmeks, seetõttu pole väga vara neid mõistlik valmis teha.

allikas: Siit nurgast ja sealt nurgast

Kommentaare ei ole: