neljapäev, 19. mai 2016

Kodujuustukook kirssidega

Sünnipäevad kestavad ikka tavaliselt mitu päeva ja kuna kook on ikka oodatud igale peolauale, siis siit nädalavahetuse sünnipäevaralli teine isend. Tegemist mõnusa, maheda ja veidi nö teistmoodi koogiga magusapoolel, ikkagi kodujuustuga, kuid proovimist väärt ning ahjuvaba pealekauba. Tee kasvõi suvekodus.



Vaja:

Põhi:
135g Domino küpsiseid
25g toasooja toorjuustu

Täidis:
500g kodujuustu
200g valget šokolaadi
150g toasooja toorjuustu
3 Domino küpsist
150g kompotikirsse

Kate:
2dl kirsikompoti mahla ja  kirsse
1tl suhkrut
0,5dl külma vett
1spl maisitärklist

Alusta esmalt põhja valmistamisest. Purusta küpsised ning sega toorjuustuga ja suru saadud mass 20-22cm lahtikäiva koogivormi põhja.
Teiseks, täidis. Selle valmistamiseks püreesta kodujuust ühtlaseks ja sulata šokolaad vesivannil. Hõõru toorjuust kausis lahti, lisa segades sulatatud šokolaad ja seejärel kodujuustupüree. Purusta kolm küpsist ning sega täidismassi hulka. Laota kirsid põhjale ning vala peale kodujuustutäidis. Lase koogil külmas kuni üleöö hanguda.
Serveerimise päeval valmista kate. Kuumuta potis kompotimahl ja kirsid keemiseni ning lisa segades ka suhkur. Sega vesi tärklisega ja vala segades mahlasegu hulka. Kuumuta seni, kuni segu pakseneb. Lase veidi jahtuda ning tõsta lusikaga koogile. Naudi!

allikas: Oma Maitse mai2016/Kokkama Ragnega

Kommentaare ei ole: