teisipäev, 17. mai 2016

Kreemjas kondenspiima mustikakook

Veel on õige hetk viimaseid marju sügavkülmast likvideerida, kuna varsti uus hooaeg ja värsked oma metsa marjad peale tulemas. Kuna nädalavahetus möödus sünnipäeva tähe all, siis siit ühe päeva lauda kaunistanud magusroog. Tegemist väga lihtsa ning ülimalt maitsva koogiga, just selline väike paras magusaamps peale suuremat põhirooga. Maitses ülihästi ka järgmisel päeval.



Vaja:
180g kondenspiimamaitselisi küpsiseid
70g võid

300g mustikaid
300ml magusat kondenspiima
150g toasooja toorjuustu (maitsestamata)

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (22-24cm ümmarguse või 12x38cm neljakandilise) põhja ja äärtele. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vispelda toasoe toorjuust kondenspiimaga, sega õrnalt hulka mustikad. Vala täidis vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni täidis on enam-vähem tahenenud. Lase enne serveerimist jahtuda.

allikas: Lihtsad ahvatlused

Kommentaare ei ole: