neljapäev, 26. mai 2016

Suitsutatud haug

"Kala käib kalal" võiks olla selle postituse kokkuvõte. Kes aru saab, see saab, millest selline ütlus. Aga peale keeluaja lõppu võtsime suuna oma kodujärvele, et proovida kas näkkab. Plaan oli alguses paadiga sõuda, aga kuna tuul oli tol päeval päris korralik, siis otsustasime kaldale jääda. Ilm oli sant ja isegi söödakala kättesaamisega olid suured raskused, aga 4 tundi vihmas kükitamist tasus ära. 2 haugi, umbes 5 minuti sees - pole paha saak. Pealegi hooaja esimesed need kõige maugusamad ka. Teisi paate tol päeval ikka tiirutas hea mitu järvel, aga kas ka saagiga, ei tea. Vähemalt meil oli päev päästetud!
Samal päeval panime kalad soola ning järgmisel läks suitsutuskast huugama.

Vaja:
puhastatud haug
sool
suhkur

Puhasta kala, määri soolaga ja jäta seisma. Valmista ette suitsutuskast - pane kasti laastud, raputa neile peale suhkrut (see tagab kalale kuldse värvuse). Puhasta kala paberiga, aesta restile ning kuuma.

Siit ka väike pildimaterjal järveveerelt.

Kommentaare ei ole: