pühapäev, 1. mai 2016

Maasika-mandlikook

Emadepäev pole enam mägede taga ja kuna mina õigel päeval kodus ei ole, siis sai kook nädal varem valmistatud ning söödud. Tegemist mõnusa maheda maasikakoogiga, kuhu kodumaised maasikad ilmselt kui valatult sobiks, kuid kuniks neid pole tuleb leppida välismaistega. Antud kooki said Hispaania omad ja olid üllatavalt maasika maitse ning lõhnaga.



Vaja:
150g võid
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
1muna
4dl jahu

Täidis:
200g hapukoort
3 muna
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
300g maasikaid
mandlilaastusid

Esmalt vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja jahu. Suru saadud tainas 24cm koogivormi põhja ja ääretele ning pane seejärel külma ca 30 minutiks ootele. Eelküpseta põhja 200kraadises ahjus 15 minutit, kuniks põhi on kergelt pruunikas.
Täidise jaoks sega hapukoor muna ning suhkrutega. Poolita maasikad ja pane need lõikekoht allapoole eelküpsetatud põhja peale. Vala peale hapukoore-muna segu ja puista kõige peale mandlilaastud. Küpseta 180kraadises ahjus kuni 20 minutit. 
Enne serveerimist lase koogil toatemperatuurini taheneda.

allikas: perenaine.ee

Kommentaare ei ole: