esmaspäev, 30. mai 2016

Vanilje-rabarberipirukas

Võttes nädalavahetuse kokku ühe sõnaga, siis see oli - RABARBER. Kui pea terve laupäev sai keedetud rabarberimahla(13,5kg rabarberit), siis päeva lõpetuseks tuli ikka kook ka küpsetada ja selleks oli otseloomulikult rabarberikook. Tegelikult oli ka põhjuseks külalised, mille tarbeks koogitegu ette sai võetud ja kuna hooaeg veel täies hoos ja kilodekaupa seda tol päeval käes oli, siis polnud nagu vaja mõeldagi muule koostisosale. Lihtne valmistada ja mõnusalt kreemjas tulemus.


Vaja;
150g võid
1dl suhkrut
1 muna
2dl jahu
1dl kaerahelbeid

Täidis:
2 pakki Blå Bandin vana aja vaniljekastmejahu
4 ½dl piima
100g valget šokolaadi
250-300g rabarberit

soovi korral kaneeli ja tuhksuhkrut pealeraputamiseks

Esmalt alusta põhjast - klopi või ja suhkur vahuks, lisa muna ning omavahel segatud kuivained. Aseta saadud mass võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Kui kasutasid sulatatud või pehmemat võid, siis tuleb tainas pisut vedelam, lase tal enne vormi asetamist veidi külmikus taheneda, siis on lihtsam see vormi saada.
Täidise jaoks vispelda vaniljekastmejahu ja piim ühtlaseks massiks. Aseta 10minutiks külmkappi tahenema. Haki valge šokolaad ning lisa seisnud vaniljekastmemassile. Vajadusel koori ning tükelda rabarber.
Aseta koogipõhjale vaniljekastmemass ning sellele omakorda tükeldatud rabarber. Küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit. Kata pirukas pealt fooliumiga, kui see liiga tumedaks kipub pealt minema.
Lase pirukal enne serveerimist taheneda ning puista peale soovi korral kaneeli ja tuhksuhkrut.


allikas: Kinuskikissa.fi

Kommentaare ei ole: