neljapäev, 9. juuni 2016

Avokaadopasta

Vahelduseks rabarberile korraks rohelise lainele. Siit üks mõnus kreemjas pasta avokaadoga. Ülimalt lihtne valmistada ja maitseb imehea. Isegi paadunud lihasööjad võtsid mitmeid portsjone. Mõnus kõrvalhüpe igasugustele liha sisaldavatele kastmele.

Vaja (4-le);
400g pastat
1 küüslauguküüs
pool punast tšillikauna
1 laimi mahl ja riivitud koor
2 küpset avokaadot
oliiviõli (korralik sorts)
30g riivitud Pecorino juustu
30g riivitud Parmesani juustu
soola ja musta pipart

soovi korral:
punt värsket basiilikut
punt värsket siledalehist peterselli või peotäis värsket koriandrit

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente (vastavalt pakendi juhistele). Samal ajal kui pasta keeb, haki küüslauguküüs ning tšilli peeneks, pane kaussi (soovitavalt sama, kust serveerid), lisa juurde laimikoor ja -mahl. Maitsesta soola-pipraga. Seejärel lisa oliiviõli (mina kasutasin basiilikuga õli), kuubikuteks lõigatud avokaado ning soovi korral basiilik/petersell. Lisa viimasena osa riivitud juustust. Nõruta pasta (pane 1 dl keeduvett kõrvale), lisa avokaadosegule. Sega juurde veidi alleshoitud keeduvett, et kaste paremini seguneks. Lisa ülejäänud riivitud juust ja serveeri!

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: