reede, 24. juuni 2016

Maasikakook vanillikreemiga

Mõnusalt suvine ja kiirelt valmistatav ning peamine, suviselt (ka hetke kuumust arvesse võttev) ahju mittevajav kook. Hetkel, mil nii värsked aia kui ka metsmaasikad igati kättesaadavad, on just sellise koogi jaoks õige aeg.


Vaja:
10 Digestive küpsist
2spl suhkrut
75g võid

1 pakk (91g) vanillikreemipulbrit (nt Ekströms)
4dl piima
1,5dl vahukoort
maasikaid

soovi korral kaunistamiseks lisaks mustikaid, melissi jne..

Purusta küpsised ning sega suhkru ja sulavõiga. Kata saadud massiga 24cm koogivormi põhi ja küljed. Aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vahusta vanillikastmepulber piimaga ning pane seejärel 10ks minutiks külma. Vahusta vahukoor, sega seisnud kreemiga ja hoia serveerimiseni külmas.
Serveerimiseks tõsta vanillikreemi-vahukoore segu küpsisepõhjale ning kaunista maasikate ja soovi korral lisaks muude marjadega.
Kõige parem on kooki serveerida kui magustoitu (kook jääb pehme) tõstes seda suure lusikaga nt tassidesse või kaussidesse.

allikas: Maasikas salatites, kookides, hoidistes

Kommentaare ei ole: