reede, 10. juuni 2016

Rabarberi-martsipanikook munavalgemütsiga

Väikese kõrvalpõike järel taas rabarberilainel. Tegemist mõnusalt mureda põhja ning kreemika sisuga koogiga, mida kaunistab vahva munavalgevaht. Kuna retsept on pärit Anni Arro "Parimad palad" raamatust, siis võite antud maiuspala leida ka Komeedi või  Kukekese kohvikutest, kui hästi läheb:).


Vaja:
500g muretainast

450g rabarberit
1spl suhkrut
1tlkaneeli
50g mandlimartsipani

3 muna+2 munakollast
3spl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
500ml vahukoort
2spl tärklist

5 munavalget
1spl suhkrut

Suru tainas 26cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (mina katsin küpsetuspaberiga põhja, ääred võitasin). Vajadusel koori ja tükelda rabarber ning aseta vormi põhja, raputa peale suhkur ning kaneel. Haki peale martsipan. 
Mikserda kokku munad, suhkrud, vahukoor ja tärklis. Kalla saadud mass rabarberitele ja küpseta 180kraadises ahjus tund aega. Kontrolli küpsust tikuga.
Vahusta munavalged, lisa suhkur ja vahusta veel veidi, kuni saad kõva  vahu. Määri vaht koogile ja küpseta veel ca 10 minutit või kuni pealispind on kaunilt kuldne. Keera seejärel ahi kinni ja ava uks. Lase koogil jahtuda, kuna kook on parim külmalt.


allikas: "Parimad palad" Anni Arro

Kommentaare ei ole: