teisipäev, 14. juuni 2016

Kitsepiima kreemjuustu, spargli ja hernestega pirukas

Kuidagi rohelise ja rabarberi võiduajamiseks on viimastes postitustes läinud. Sedapuhku taas rohelise lainel. Mõnusalt kreemjas kitsejuustupirukas, mida kaunistavad spargel ning rohelised herned. Kuna põhi on tehtud valmis pärmi-lehttainast, siis 1-2-3 ja kibekiirelt see pirukas valmibki. Juurde võib pakkuda rohelist salatit.





Vaja:
400g pärmi-lehttainast
1 tk muna
300g kreemjuustu kitsepiimast
200g rõõska koort
1tl kuivatatud ürdisegu Provence
soola-pipart
75g noori sparglivarsi
0,5dl külmutatud rohelisi herneid

Suru tainas lahtikäiva pirukavormi põhja ja ääretele. Pane rohelised herned kaussi ja vala peale kuum vesi, mõne minuti pärast nõruta need.
Täidise jaoks klopi muna lahti, lisa kreemjuust, rõõsk koor ja ürdisegu. Sega täidisemass ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga ning vala tainale. Aseta peale sparglivarred ning puista üle roheliste hernestega. Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit või kuni täidis on hüübinud ja pirukaservad krõbedad.

allikas: synnove.ee

Kommentaare ei ole: