esmaspäev, 27. juuni 2016

Sealiha aasiapärases marinaadis

Pikad ja kuumad pühad möödas, nüüd taas aega natuke ka blogis majandada. Jaanipäev oli sel aastal tööinimestele eriti luksuslik - 4 ja pool vaba päeva, ilmad kuumad. Mida sa hing veel ihkad, peaagu ju nagu puhkus. Kuna jaanipäeval vihma ei sadanud, vähemalt meil Lõuna-Eestis, siis olid need puhkusepäevad seda enam väärt, sai toimetada väliköögis, päikest võtta, ujumas käia ning peamine - nautida head toitu ning seltskonda. Söögiorgia pühade puhul olin mina ette valmistanud 2 sorti marineeritud liha ning ühe võileivatordi, mis kõik ka siia oma tee leiavad. Esimesena toon teieni siis sealiha aasiapärases marinaadis.


Vaja (4-6le):
700g seavälisfileed (sobib ka karbonaad)

Marinaad:
2spl sojat
2spl seesamiõli
2spl sidrunimahla (pressitud)
1-2spl hakitud või riivitud ingveri
1-2 hakitud või riivitud küüslauguküünt
1tl vedelat mett
0,5tl Cayenne'i pipart

soovi korral seesamiseemneid

Lõika liha meelepärase suurusega viiludeks või tükkideks. Sega marinaadiained omavahel, mudi liha sellega kokku, pane kaanega karpi ja tõsta 4-12 tunniks külmkappi. Grilli lihaviilud mõlemalt poolt küpseks ning serveerimisel võid soovi korral seesamiseemnetega üle puistata. Naudi!

allikas: Eesti Naine


Vol1 jaanipäevagrillist

Kommentaare ei ole: