reede, 23. detsember 2016

Energiabatoonid

Päris korralik paus on postituste vahele nüüd sattunud, kuid selle võiks võtta kokku just selle pildiga:


Jhtub ka parimatega:).

Looomulikult olen pidevalt edasi toimetanud ja uusi asju teinud ja hakkan ka neid järjest nüüd kirja panema, aga kuidagi väsimus on võtnud võimust (lumeta ja pime talv ei aita ka just palju kaasa) ja seetõttu tegingi pisikese pausi, et koguda uusi mõtteid, ideid, retsepte ja valmistuda jõuludeks.  
Et energiat natukenegi toidust juurde ammutada, siis jagan üht mõnusat batooniretsepti, mis ühes kokakoolis sai kõrvaltootena tehtud ja minu südame kohe võitis. Lihtne valmistada ja miks mitte ka kingikotti sõpradele panna. Mina just nii tegingi oma kallitele töökaaslasetele, et jõuaksime ka koos uuel aastal energiast pakatavana uusi väljakutseid vastu võtma hakata.


Vaja (~10tk):
1dl tumedat siirupit
1dl kookosõli
2 muna
2,5dl täistera jämedaid kaerahelbeid
0,5dl täisterajahu
150g meelepäraseid pähkleid
75g kivideta kuivatatud datleid
70g rosinaid
70g kuivatatud aprikoose


Haki datlid, rosinad (kui kasutad suuri) ja aprikoosid väiksemateks tükkideks ja sega kausis kaerahelveste ja jahu ning pähklitega. Kuumuta kookosõli ja siirup, kalla kaussi ja sega läbi. Viimasena lisa lahtiklopitud munad ja sega kõik ühtlaseks. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri ühtlase 1,5cm paksuse ristkülikukujulise kihina laiali. Sirgete servade saamiseks võid võtta appi ka noa. Küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit, jahuta ja lõika tükkideks.


allikas: Oma Maitse küpsetiste kokakool

Kommentaare ei ole: