neljapäev, 8. detsember 2016

Kleepuv kana ananassiga

Külmad tuuleiilid tervitavad meid õues üha rohkem ja siit selle vastu rohtu. Ühtviisi terav, teistpidi magus - tšillikaste ning ananass saavad kokku kana ja riisiga.


Vaja (4-le):
4 kanafileed
1 punane sibul
1 punane paprika
0,5 värsket ananassi
1spl õli
soola, pipart
1 küüslauguküüs
2spl mett või suhkrut
1spl Hiina sojakastet
1dl magusteravat tšillikastet
2spl punase veini äädikat
2,5dl kanapuljongit
1spl seesamiseemneid

serveerimiseks riisi

Lõika kanafilee ribadeks, koori ja viiluta sibul ning ananass, tükelda paprika. Pruunista kanaribad õlis, maitsesta soola-pipraga, tõsta ootele. Pane riis keema.
Pruunista sibulat mõned minutid, lisa paprika, ananass, pressi juurde küüslauk. Lisa mesi või suhkur ja kuumuta segades mõned minutid. Vähenda kuumust ja sega hulka soja, tšillikaste, veiniäädikas ja puljong. Kuumuta keemiseni ja tõsta pannile tagasi ka kanaribad. Keeda kõike koos 5 minutit, maitse ja vajadusel maitsesta lisaks. Enne serveerimist puista üle seesamiseemnetega. Serveeri näiteks riisiga.

allikas: EestiNaine oktoober 2016

Kommentaare ei ole: