teisipäev, 6. detsember 2016

Küülikupraad ahjuköögiviljadega

Nädalavahetusel, kus rohkem aega, on paras aeg ette võtta ka toidualaselt natuke aeganõudvamaid ning pikemalt küpsevaid roogi. Kuna ammu polnud jänest teinud ja meeles mõlkus, et retsept tallel, siis ette võtsingi. Natuke veini toidu sisse ja ülejäänu mõnusalt kõrvale rüüpeks. Täiuslik pühapäeva õhtu oligi olemas.


Vaja (4-le):
ca 1,5kg küülik
1 küüslauguküüs
1 sidruni mahl
1-2 rosmariinioksa
1,5dl oliiviõli
1dl kuiva valget veini
2-3 porgandit
1 suurem pastinaak
7-8 kartulit
1dl vett
400g rooskapsaid
soola, pipart

Hõõru küülik soola-pipraga sisse ning pane kaussi. Sega sidrunimahl, purustatud küüslauk, pool hakitud rosmariinist ja pool oliiviõlist. Vala segu küülikule ja sega nii, et küülik oleks igast küljest marinaadiga koos. Kata kauss fooliumi või kaanega ja pane ööseks külmikusse.
Koori porgandid ja pastinaak, lõika mõnusateks juppideks. Koori kartulid ning poolita. Keeda kõiki soolakas vees 5-6 minutit ja nõruta. Sega ülejäänud rosmariini ja õliga, maitsesta soola-pipraga.
Pane küülik ahjuvormi ning kalla peale marinaad, lisa kartulid, teised juurviljad ning rooskapsad (eemalda enne koledad lehed ja vajadusel vähenda varreosa) ja vala vormi põhja vesi ja vein. Küpseta 175kraadises ahjus 40-45 minutit, küülikut aeg-ajalt praeleemega kastes. Suurenda seejärel kuumust 230kraadini ja küpseta veel 15-20 minutit või kuni köögiviljad ja küülik on pruunistunud. Naudi!

allikas: Järve Keskuse kliendileht

Kommentaare ei ole: